قوانین راه اندازی استارت آپ

قوانین راه اندازی استارت آپ
برای راه اندازی و شروع هر نوع کسب و کاری در ابتدا باید از اصول و قواعد آن آگاه باشید. امروزه با گسترش تکنولوژی و عرضه فناوری های جدید، کسب و کار های اینترنتی مانند استارت آپ ها رونق زیادی پیدا کردهاند. استارت آپ ها کسب و کارهای نوپا و با ایده های جدید و خلاقانه بوده که در بستر اینترنت و فناوری شکل گرفته اند. اما برای اینکه بتوانید کارآفرینی موفق باشید، باید قدم به قدم مراحل فعالیت خود را بررسی کرده و با مشورت از مشاورین متخصص در این زمینه، در مسیر درست قرار بگیرید.
از همین رو آشنایی با قوانین راه اندازی استارت آپ در موفقیت آن بسیار مهم می باشد.
در ادامه به بررسی موارد زیر خواهیم پرداخت:
• استارتاپ ها چه نوع کسب و کارهایی هستند؟
• مسائل حقوقی استارت آپ
• مشکلات حقوقی استارتاپ
• جمع بندی
استارتاپ ها چه نوع کسب و کارهایی هستند؟
اکثرا تعاریف مختلفی از استارتاپ صورت گرفته است. اما به طور کلی استارتاپ شامل یک یا گروهی از اشخاص کارآفرین بوده که با طرح ایده های جدید و بر مبنای نیاز جامعه و با سرمایه اندک به دنبال عرضه یک یا چند محصول یا خدمت به افراد می باشند.
* نکته مهم در این راستا آن است که بستر فعالیت استارتاپ ها عموماً به فناوری و فضای مجازی و اینترنت وابسته است. ضمن آنکه از ویژگی های مهم استارتاپ، مقیاس پذیری سریع و آسان کسب و کار می باشد. به این معنا که این نوع از فعالیت ها، قابلیت توسعه و رشد بالا و کم دردسری را دارند.
بدین صورت یکی از عوامل مهم در موفقیت هر استارتاپ، بهره گیری از مشاوره حقوقی جهت آگاهی از مراحل کار و نحوه عملکرد حقوقی آن می باشد. چرا که آگاهی از قوانین راه اندازی استارت آپ، کمک شایانی در جهت رشد و توسعه کسب و کار مربوطه خواهد داشت.
مسائل حقوقی استارت آپ
یکی از مهمترین دغدغه های صاحبین کسب و کارهای اینترنتی نوپا، الزامات حقوقی استارتاپ ها است. باید توجه داشت که از الزامات حقوقی استارتاپ ها که هم برای استارتاپ نوپا و هم در حال رشد و یا حتی استارتاپ توسعه یافته و با سابقه وجود دارد، ارتباط با بنیانگذاران، کارمندان، سرمایه داران، سازمان ها و … است. هر کدام از موارد مذکور نیز قوانین خاص خود را داشته و باید مطابق با آن عمل نمود تا از مشکلات آتی جلوگیری کرد. بر همین اساس، برنامه ریزی و نظارت حقوقی هر کدام از این مسائل، نیاز به مشاوره حقوقی استارتاپ داشته تا صاحبین کسب و کار با آسودگی بیشتری در جهت توسعه فعالیت خود اقدام نمایند.
به طور عمده، مسائل حقوقی استارتاپ را می توان به سه بخش زیر تقسیم نمود که رعایت آنها و قوانین راه اندازی استارت آپ، در رسیدن به اهداف مجموعه تاثیر قابل توجهی خواهد داشت:
مسائل حقوقی قبل از شروع کار در استارتاپ
از جمله مسائلی که قبل از راه اندازی استارتاپ باید نسبت به آن اطلاع داشته باشید: ثبت ایده، ثبت شرکت، مجوزهای مورد نیاز، قوانین قراردادها با کارمندان، شریکان و قرارداد محرمانگی اطلاعات و … است. در این راستا بهره گیری از وکیل استارتاپ یا مشاوره حقوقی استارتاپ بسیار با اهمیت می باشد.
مسائل حقوقی در حین کار استارت آپ
پس از آغاز فعالیت و آگاهی از قوانین راه اندازی استارت آپ و طی نمودن مسیر فعالیت کسب و کار مربوطه، با مسائل حقوقی دیگری روبرو می شویم که در راستای پیشبرد اهداف توسعه فعالیت از اهمیت قابل ملاحظه ای برخوردار هستند. از جمله این موارد می توان به تولید محتوا، ثبت برند تجاری، قوانین و شرایط سایت، قرارداد پرسنلی و تیم بازاریابی و … بیمه، مالیات و دیگر موارد متعدد اشاره نمود.
مسائل حقوقی استارتاپ توسعه یافته
به طور کلی باید متذکر شد که قوانین حقوقی در تمامی مراحل یک کسب و کار مانند استارتاپ ها وجود داشته و حتی جزئیات کوچک را نیز شامل می شود. از همین رو در اختیار داشتن مشاور حقوقی متخصص در تیم فنی استارتاپ بسیار لازم است. از عمده مسائل حقوقی که در استارتاپ های با سابقه و روش یافته وجود دارد، جذب سرمایه گذار، فروش سهام، مشارکت های جدید، اعطای نمایندگی، ارزش گذاری و … می باشد. که انجام هر کدام از این موارد به اطلاعات و تخصص حقوقی نیاز داشته تا روند فعالیت با موفقیت سپری شود.
بدین ترتیب آگاهی از قوانین راه اندازی استارت آپ قبل از شروع فعالیت در نحوه پیشبرد اهداف و عملکرد آن نقش بسزایی دارد.
همچنین با اخذ مشاوره حقوقی استارتاپ می توان نسبت به مشکلات حقوقی موجود در هنگام راه اندازی استارتاپ و یا حتی پس از آن، آگاه شده و از بروز آنها جلوگیری کرد.
مشکلات حقوقی استارتاپ
کسب و کارهای نوپا و استارتاپ ها باید قوانین تجارت الکترونیک و دیگر قوانین حقوقی حاکم بر آن را رعایت کرده و نسبت به آنها اطلاعات کافی داشته باشند. عدم آگاهی لازم در رابطه با قوانین راه اندازی استارت آپ می تواند مشکلات بسیاری ایجاد کرده و حتی منجر به ورشکستگی شود.
از جمله مشکلات حقوقی استارتاپ می توان موارد زیر را نام برد:
• غیرقانونی بودن فعالیت شامل: معامله کالاهای ممنوع و یا انجام فعالیت های نامشروع و غیرقانونی.
• عدم اخذ مجوز های لازم مانند: پروانه کسب، نماد اعتماد الکترونیکی و مجوز ساماندهی
• عدم رعایت حقوق افراد
• مشکلات قانونی شرکا و بنیان گذاران
• عدم شفافیت تعهدات و حقوق بنیانگذاران و سهامداران
• مشکلات مالیاتی استارتاپ
• عدم محرمانگی اطلاعات و تجاوز به حق مالکیت فکری
• مشکلات بیمه استارتاپ
• و…
جمع بندی
فعالیت رو به رشد کسب و کارهای اینترنتی و استارتاپ ها، علاوه بر تسریع امور کاربران میتواند با مشکلات عمده ای نیز روبرو باشد.
عدم آگاهی از قوانین راه اندازی استارت آپ و عدم اخذ مشاوره حقوقی لازم جهت اطلاع از قوانین حاکم بر این نوع فعالیت ها می تواند منجر به بروز مشکلات حقوقی استارتاپ یا حتی ورشکستگی کسب و کار شود. به همین جهت لازمه داشتن یک استارتاپ موفق، وجود مشاور حقوقی متخصص در تیم مجموعه است. قوانین حقوقی استارتاپ در تمامی مراحل کسب و کار و حتی در موارد جزئی آن وجود داشته و می بایست نسبت به آن اطلاعات کافی داشت تا در آینده با مشکلات حقوقی مواجه نشوید.
آگاهی از قوانین راه اندازی استارت آپ قبل از شروع به کار می تواند کمک شایانی در نحوه پیشبرد اهداف مجموعه و رسیدن به موفقیت داشته باشد که این امر تنها از طریق اخذ مشاوره حقوقی استارتاپ امکان پذیر خواهد بود.
درباره مدیریت
لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیک است، چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است.
نوشته های بیشتر از مدیریت
دیدگاهتان را بنویسید